Reiki

Reiki er en healingmetode fra Japan. Ordet Reiki består av rei som betyr universell, pust, sjel, ånd og ki som vi kjenner igjen i chi og qi, som betyr livsenergi.
Reiki betyr kort sagt universell livsenergi. Healingenergi har alltid eksistert, så Reiki må i denne forbindelse forstås som metoden Reiki.
Reiki er altså en healingmetode hvor healeren kanaliserer universell livsenergi til sin klient via sine hender.

 

Opprinnelsen til Reiki

Reiki ble oppdaget av japaneren Mikao Usui (1865 – 1926). Han var opprinnelig forretningsmann, men ble stadig mer opptatt av buddhismen.
Etter en 21 dagers meditasjon i 1922, da han var i en tilstand av utvidet bevissthet, fikk han evnen til å kanalisere reikienergien. Han fikk innsikten i hvordan vi kan bruke den universelle energien til healing og selvutvikling uten å tappe av egne krefter.
Han åpnet en klinikk hvor han startet å helbrede folk med Reiki og utviklet en metode for å lære bort Reiki. Han utdannet omkring 14 såkalte reikimestre som kunne vekke og innvie denne energien hos andre. Disse reikimestrene spredde metoden i begrenset omfang og kun i Japan.En av hans elever, Hayashi startet egen skole hvor Hawaio Takata lærte reikimetoden mellom 1936 og 1938.

Takata var amerikaner (fra Hawaii) av japansk opprinnelse, og innførte Reiki til USA. Før sin død i 1980 innviet hun omkring 22 reikimestere.

Fra disse har reikimetoden siden spredd seg. The Reiki Alliance ble startet i 1983 med Takatas barnebarn Phyllis Furomoto i spissen. Og etter at Phyllis i 1988 tillot alle velegnede reikimestere å lære opp nye mestere, har Reiki spredd seg over hele verden – Usui ønsket en fri utbredelse av Reiki.

Du kan lese mer om den opprinnelige Reikien i boka The Original Reiki Handbook of Dr. Mikao Usui av Frank Arjava Petter.

Det er senere kommet flere videreutviklede metoder av Reiki, blant andre:

Karunareiki – utviklet av William Lee Rand
Rainbow Reiki
– utviklet av Walter Lübeck

“Open your arms to change, but don`t give up your values”

Historien om Reiki

Reiki er japansk og betyr universell livsenergi.

 

Dr. Usuis fem prinsipper:
Bare i dag:
• Ikke vær sint
• Ikke bekymre deg
• Jobb hardt med deg selv
• Vær snill mot andre
• Vær takknemlig

 

Mikao Usui

(15.8.1865– 9.3.1926) fikk tilgang til Reiki under en 21 dagers meditasjon på Mount Kurama i nærheten av Kyoto i Japan.
Etter denne opplevelsen ble han i stand til å behandle mennesker med Reiki og lære det bort til andre.